Σεμινάριο
Αρχές κοστολόγησης φαγητού και ποτού
σε επισιτιστικές μονάδες
(20 ωρών)

Εισηγητής: Χρυσοχοΐδης Γιάννης - Chef

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες μαγείρους και σε εργαζόμενους επισιτιστικών μονάδων.

Εισαγωγή
Εστιατόρια alacart και προκαθορισμένου menu
Επιλογή menu
Επιλογή προμηθευτών και προϊόντων
Εποχικά και Βιολογικά προϊόντα
Αποθήκευση και διαχείριση προϊόντων

Έννοια κόστους
Τι είναι κόστος, τι πάγιο, τι μεταβλητό, τι εργατικό
Τι είναι το «νεκρό σημείο»
Κόστος /Πωλήσεις: Το μαγικό κλάσμα των εστιατορίων
Κόστος φαγητού και πώς το υπολογίζω

Πρότυπες ενέργειες
Πρότυπη συνταγή
Πρότυπο κόστος συνταγής
Φύρα
Μαγειρική απώλεια
Κόστος αναλώσιμων
Τελικό κόστος συνταγής

Διαχείριση menu
Τιμολόγηση menu
Τι είναι το Foodcost
Πού διακρίνεται
Ισολογισμός, απογραφή, ισοζύγιο.
Τρόποι παρακολούθησης του foodcost.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
ΠΩΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΕ

Στα εργαστηριακά μαθήματα θα υπάρχει διαδραστική διδασκαλία με παραγωγή εδεσμάτων.

Δείτε περισσότερα για τη σχολή μας, στη σελίδα μας στο facebook.

 

Ποιος είναι ο Γιάννης Χρυσοχοΐδης;

Καταξιωμένος επαγγελματίας με 27 χρόνια εμπειρία σε γνωστές κουζίνες της χώρας μας. (EVEREST, LA PASTERIA, ZONAR'S, ΧΕΝΙΑ, PICA PICA, BIG APPLE, ΣΤΟΑ COUPER CLUB, CAVO ΑΚΤΗ, ΛΙΘΟΣ, ΑΡΟΔΟΝ, PIPER)
Από το 2008 μέχρι σήμερα εργάζεται ως executive chef στο MYKONOS AMMOS HOTEL και έχει την επιμέλεια 3 εστιατορίων (KUZINA MYKONOS, FARINA, PASAJI)
Τέλος η μεγάλη εκπαιδευτική του εμπειρία, από το 2001 μέχρι σήμερα, τον καθιστά ικανό να μεταδώσει τις γνώσεις του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.